2016. április 29., péntek

Agostyáni Arborétum, Csókakői Vár, Tardosbánya - Jelenlegi ára: 7 500 Ft

Gerecse-Vértes Élménytúra 2016. 06. 12.
Indulás Budapestről reggel 7 óra 30 perckor, utazás busszal a Gerecse szívébe.
Első állomásunk a Tardosi kőbánya, ahol a feljegyzések szerint már a XI. századtól zajlik bányászat és mind a mai napig működő bányaként üzemel. Az itt bányászott vörösmárványt számtalan népszerű épületnél felhasználták. Nem elég megemlíteni a Szent István Bazilikát, a Parlamentet, Budapest fürdőit és az esztergomi Bazilikát, hiszen a „ tardosi vörös kő” a Kárpát-medence területén sok kastélyt, várat, templomot díszít.
 
 
Majd a hűsítő Agostyáni Arborétum területét járjuk be,   ahol a 31 hektáros területen mintegy 380 örökzöld és 40 lomblevelű fa- és cserjefaj él, a tűlevelűek gyantáinak illóolajai pedig különleges légkört varázsolnak.
Örökzöld növényeket ismerünk meg (oregoni hamisciprus, óriástuja, ! tiszafa, hegyi mamutfenyő, mocsárciprus, selyemfenyő Japán ciprus, kínai szúrósfenyő) és különleges növényeket láthatunk (tulipánfa, vasfa, jegenye, boróka). A fák között megbújó tó partján pedig pihenőt tartunk, hogy mindenki élvezhesse a hely idilli hangulatát.
Belépő az Arborétumba a helyszínen fizetendő: 600 Ft.
 
 
Utunkat folytatva a Vértes hegység szélén elhelyezkedő Csókakő településre utazunk. A vár alatti rendezvénytéren, a Csókakői Vári Vásáron lesz termelői és kézműves piac.
Megtekintjük a felújított Csókakői Várat, amely egy idilli fénypont a Vértes oldalában. Nagyszabású rekonstrukciós munkálatok vezettek ahhoz, hogy régi pompájában csodálhassuk meg a Vértes eme kicsiny gyöngyszemét.
Élményekkel gazdagodva indulunk vissza Budapestre.
Érkezés forgalmi viszonyoktól függően este 7 óra körül.
Jelenlegi ára: 7 500 Ft
Az aukció vége: 2016-05-19 20:49 . Agostyáni Arborétum, Csókakői Vár, Tardosbánya - Jelenlegi ára: 7 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése