2019. december 31., kedd

Natalszilva - Carissa grandiflora - Örökzöld levelek, jázminillatú virágok, ehető termések. 5 db mag - Jelenlegi ára: 35

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Carissa grandiflora – natalszilva
5 db mag!
Dél-Afrikai őshazájában 3-4 méter magasra növő, fényes, örökzöld levelű, tüskés, gyümölcstermő növény. A meleg égöv országaiban gyakran sövényként ültetik, mert jól bírja a nyírást, és áthatolhatatlan kerítést képez. Nálunk szobanövényként is igen mutatós, mert leveleivel is díszít, de tavasztól őszig nagy tömegben nyílnak 2-3 centiméteres hófehér, jázminillatú virágai, amelyek szintén különlegesek, szépek. Termése szilva formájú, vörös, ízletes hússal, de ahhoz, hogy termését is megkóstolhassuk legalább kettő magról kelt növényre lesz szükségünk, mert önmagában igen ritkán terem. Gyümölcsét frissen és feldolgozva is fogyasztják. Készítenek belőle szószokat, lekvárokat és fagylaltot is.
Nevelhetünk belőle edényes fácskát, vagy bokrot, jól tűri a metszést és a formázást. Mutatós levelei, vonzó illatú kedves virágai és ehető termése miatt Magyarországon is nagy jövő előtt álló dísznövény. Kedveli a tűző napfényt és a jó vízáteresztő talajokat. Öntözött körülmények között szebben fejlődik, de a szárazságot is tűri. Télen lakásban teleltessük, nyárra kihelyezhetjük a szabadba.
Magjai a vetés előtt nem igényelnek előkezelést. Csak néhány milliméter mélyre vessük, jó vízgazdálkodású talajba. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni. Az optimális csírázási hőmérséklete 20-25 fok körül van, a magok csírázási ideje 4-6 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 350 Ft
Az aukció vége: 2020-01-20 22:13 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése