2021. május 27., csütörtök

Budapest rajzos perspektivikus térkép, látkép - poszter - Jelenlegi ára: 8 400 Ft

70x 50 cm, szabványos kész keretet lehet hozzá kapni.
Egy világvárost mutat be szokatlan módon, felülről, madártávlatból.  A rajz csőtollal készült, tussal pauszpapírra, pár éve beszkenneltem, azóta digitális tollal módosítom, belerajzolok, hozzáteszek, kiveszek belőle, színezem, majd nyomatokat készítek.
A grafika 3D-s térképnek is tűnhet, "térképszerű", de valójában nem igazi térkép, a város minden jellegzetessége felismerhető, József Attilától kölcsönözve: Magyar Béla grafikai látképe az igazat mondja, nem csak a valódit...
A huszonegyedik század vizuális információtengerében a kifinomult kézművesmunka egyedisége, vonalainak emberléptékű esendősége, részletgazdagsága, ritkaságnak számít. A számítógépes effektek leegyszerűsítő, arctalan, egyetlen pillantással befogadható tipizált vizuális élményével szemben Budapest Grafikai Látképe órákig, hetekig, hónapokig tartogat fölfedezni-, rácsodálkozni valót, kérdéseket fogalmaz meg a nézőben, és fölkelti az érdeklődést, a vágyat, hogy utánanézzen a rajzon megismert történéseknek.
Bár Budapest Grafikai Látképe egy kis közép-európai ország fővárosát ábrázolja, a nyelvet, amin a nézőhöz szól, a világ minden részén megértették. A Látkép bejárta a Földet, sokszor a szerző tudta nélkül is: a Japán Alkotók Szövetsége (Japan Creators Association) éves válogatás-albumában, dél-amerikai, afrikai, ázsiai követségek tárgyalóinak falain, politikai, gazdasági hirdetések kereteként, televíziós időjárás jelentés vagy kabaré díszleteként, vagy a Honda Motors japán nyelvű  naptárában, és még számtalan helyen és módon volt, van ma is jelen.
Az eredetileg az – elmaradt – Világkiállításra tervezett sorozatnak három darabja készült el: Budapest, Szentendre és Magyarország Grafikai Látképe. A Látképek önmagukban is karakteres reklámajándékok lehetnek, egy cég épületének, telephelyének beillesztésével, berajzolásával, logójának feltüntetésével azonban sajátos, egyedi, semmivel össze nem hasonlítható „ termékkel” ajándékozhatja meg ügyfeleit, ismerőseit a megrendelőnk.

Jelenlegi ára: 8 400 Ft
Az aukció vége: 2021-05-27 16:07 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése